hrvatski engleski
 

Životopis

Prije nego sam napisao ovaj svoj skraćeni, pročitao sam pristojan broj životopisa svojih kolega slikara i shvatio da su zanimljiviji tek nešto malo više od telefonskog imenika. Moj život slikara obilježava samo predan rad, ustajanje uglavnom u zoru, svakodnevne sitne radosti, ništa od onakvog glamura i spektakularnosti kakvom je predstavljaju moderni gurui trendova. Spektakularan je odlazak u zoru na planinu da osjetim tišinu ili osjećaj kad se na platnu dogodi onaj trenutak lucidnosti a ja ga prepoznam, osjetim.

U ovih svojih pedesetak godina od kojih sam tridesetak u slikarstvu što spomenuti?

Rođen sam 19. 05. 1960. u Splitu,u Hrvatskoj gdje sam završio Školu primjenjenih umjetnosti 1979. godine. Iste godine upisujem Arhitektonski fakultet u Zagrebu koji već slijedeće godine napuštam. Želja za slikanjem bila je jača.

Slikarstvo sam diplomirao na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu 1985. godine. Poslije studija dok sam pokušavao preživjeti i slikati, prihvaćao sam različite poslove. U tom razdoblju dosta sam radio na obnovi i restauraciji javnih i sakralnih objekata.

Svoju prvu samostalnu izložbu imao sam 1988. i do danas sam ih skupio dvadesetak. Od 1988. do 1992. bio sam u statusu samostalnog umjetnika. Moji radovi se nalaze u sakralnim objektima u Hrvatskoj i Bosni, a izvedeni su gotovo u svim klasičnim slikarskim tehnikama (zidna slika, ulje, mozaik, vitraž). U međuvremenu, stigao sam i raditi u Školi Likovnih Umjetnosti i na Umjetničkoj Akademiji u Splitu od 1999. do 2008.

Ostalo vrijeme je provedeno u ateljeu, a rezultate tog rada djelomično možete vidjeti i na ovim stranicama.

Slike nisam dijelio ni po kakvim kriterijima, želio sam da dobijete jedan neposredan ugođaj kao da ste u mom ateljeu i iz prašnjavih kutova izvlačite radove slučajnim odabirom.

   
logo